Büyükşehir’den üreticilere yüzde 50 hibeli yumurta tavuğu
Büyükşehir, “Doğal Salınımlı Yumurtacı Tavukçuluk Projesi”nde üreticilere yüzde 50 hibeli yerli ırk Atak-S yarka piliçleri, yem ve kümes ekipmanları sağlıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yumurta tavukçuluğunu geliştirmek ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmak amacıyla son yıllarda hayata geçirdiği “Doğal Salınımlı Yumurta Kümesçiliği Projesi” kapsamında bu yıl çiftçilere, Tavuk, yem ve kümes ekipmanı için yüzde 50 hibe. Muhtarlık İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurta tavuğu ırkı olan Atak-S yarka piliç takviyesi için başvurular alınmaya başlandı.
ÇİFTÇİLER GÜLÜYOR
Turizm, sanayi, eğitim, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ortada yürütüldüğü ender illerden biri olan Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere verdiği destek bu yıl da artıyor. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçilerin gelir seviyesinin yükseltilmesi için alternatif projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın liderliğinde, sürdürülebilirliği ile her yıl çiftçilere verdiği can desteği ile üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. tarım yaklaşımı.
PROJE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Büyükşehir, Türkiye Tarım Kentler Birliği’nin ödül aldığı “Doğal Salınımlı Yumurtacı Tavukçuluk Projesi” kapsamında 16-18 haftalık Atak-S tipi evcil tavuk, yemlik, suluk ve tavuk yemi desteğini yüzde 50 hibe ile sağlayacak. yapımcılar. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dayanıklı ve yılda en az 280 gün yumurtlayan yerli ve milli Atak-S yarka piliçleri de sağlıklı bir dünyada yaşama hakkının savunulmasına ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlayacak. gelecek nesiller.
KENTTEN KÖRE GÖÇ TEŞVİK EDİLİYOR
Kırsal kalkınmaya büyük katkı sağlayacak ve çiftçilerin gelir düzeyini artıracak proje ile kırdan kente gidişin önlenmesi ve kentten kıra dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor.
BAŞVURULAR BAŞLADI
Destekten yararlanmak isteyenlerin, Büyükşehir Belediyesi Genel Müdürlük İşleri Başkanlığı’nın yeni hizmet binasında (Valilik yanı REAL AVM otoparkı) yer alan Tarım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne Kanatlı İşletme Kayıt Belgesi ile şahsen başvurması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biyogüvenlik kurallarına göre 18 Mayıs Perşembe mesai bitimine kadar ihtiyaç var. Tavukların barınacağı alanlar sandviç panel, çelik konstrüksiyon, tuğla, beton, briket, içi ve dışı yıkanabilir özellikte olmalıdır. Branda ve ahşaptan yapılmış derme çatma çadır ve kümesler kabul edilmeyecektir.
DAHA ÖNCE 55 BİN TAVUK VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında üreticilere toplam 55 bin adet tavuk ve tavuk yemi, muhtelif sayıda kümes hayvanları, askılı yemlik ve suluklar, yuvalar, çeltik ve su depoları sağladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı